Encs

Encs város tudatosan vállalja az Abaúj vármegye országhatárain belül maradt részének központja címmel járó kötelezettségeket, ezt címerében is ki kívánja fejezni, a régi vármegyei címer színeinek, alapmotívumainak átvételével.

A három búzakalász jelképezi az életet, a mezőgazdaság meghatározó szerepét és a szikszói, abaújszántói és encsi járás Encs székhellyel 1962-ben történt egyesítését, ami megteremtette a várossá fejlődés alapját.

Az ezüstszínű vár jelképezi a várossá nyilvánítás évében (1984-ben) Encshez csatlakozott Abaújdevecser, Fügöd és Gibárt települések lakóinak a középkorban menedéket adó encsi várkastély szerepét és utal arra, hogy már évezredek óta lakott település a régészeti ásatások tanúsága szerint.

A telep majdnem egésze betonozott, azon régi építésű, de felújított, valamint új építésű tárolók is rendelkezésre állnak, összesen öt épület alkalmas síktárolásra a helyi és környékbeli termelők kiszolgálása érdekében. 

Szerződött termelőink Tiszadadáról, Tiszadobról, Tiszagyulaházáról, Újtikosról és Tiszalökről szállítanak be terményféleségeket hozzánk. A körzet termelői által beszállított terményt a szárítás után felsőpályás betároló szalag szállítja a megfelelő tárolóba - ezáltal a rendszer önmegrakásra is képes-, ezen felül a szárítóhoz kapcsolódik a kiszállítást is segítő tranzittartály.

A terményszárító kivitelezése 2008. szeptemberében az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg. Mérlegházunkban jól felszerelt laborunk segíti munkatársaink hiteles minőség ellenőrzését a behozott termények vizsgálatakor.

Füvesített területekkel, gyümölcsfákkal és virágokkal igyekszünk színesíteni telephelyünket, ahová várunk minden kedves ügyfelünket és leendő partnereinket.

 

Nyitvatartás:

Nap: Nyitás: Zárás:
Hétfő 7.00 16.00
Kedd 7.00 16.00
Szerda 7.00 16.00
Csütörtök 7.00 16.00
Péntek 7.00 16.00
Szombat - -
Vasárnap - -

 

"A türelmetlenség az ifjúság erénye, a türelem az idősek hibája. A türelmetlenség radikális változásokra csábít, arra késztet, hogy legyőzzük az elviselhetetlent."

-Györe Balázs-

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates